Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Grad

Sinonime

  • ștric
  • nivel
  • funcție
  • rang

Definiție : Grad

Grad (Grad) este un substantiv neutru în română care are mai multe semnificații.

Prima înțeles a cuvântului este acela de „unitate de măsură” pentru anumite mărimi variabile, cum ar fi temperatura, presiunea, etc. De exemplu, se vorbește despre „grad Celsius” pentru a măsura temperatura.

Un alt sens al cuvântului „grad” este acela de „unitate de măsură a unui unghi”, reprezentând o treime de circumferință a unui cerc. De exemplu, un unghi de 90 de grade este echivalent cu o pătrime de tur complet.

În matematică, „grad” este folosit pentru a desemna „exponentul cel mai mare” a unei ecuații sau „suma maximă a exponentelor” necunoscute ale unui polinom.

„Grad” poate însemna, de asemenea, „etalon” sau „criteriu” pentru a evalua modul în care este realizat un proces tehnic sau o caracteristică a unui material, etc.

Termenul „grad” este, de asemenea, folosit pentru a descrie fiecare diviziune a unui sistem sau a unei scale de măsurare.

Un alt sens al cuvântului este în domeniul cantității, unde „grad” poate însemna „raportul dintre valoarea unei mărimi” și unitatea sa de măsură. De exemplu, se vorbește despre „grade alcoolice” pentru a desemna procentul de alcool pur într-un lichid alcoolic.

În cele din urmă, „grad” poate desemna fiecare nivel sau etapă a unei ierarhii. De exemplu, se vorbește despre „grad universitar” pentru a reprezenta diferitele nivele de studii universitare precum licența, masterul, doctoratul, etc.

Este important de menționat că utilizarea cuvântului „grad” poate fi urmată de determinanți sau prepoziții pentru a preciza contextul. De exemplu, se poate vorbi despre „grad de rudenie” pentru a desemna gradul de rudenie, sau despre „grad de comparație” pentru a descrie diferitele forme comparative (pozitiv, comparativ, superlativ) în gramatică.

În concluzie, cuvântul „grad” în limba română are mai multe semnificații diferite, de la unitatea de măsură până la nivelurile unei ierarhii, trecând prin criteriile de evaluare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.