Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Grafic

Sinonime

  • Diagramă

Definiție : Grafic

GRÁFIC este un cuvânt care poate fi folosit ca adjectiv sau ca substantiv în limba română. Ca adjectiv, ‘grafic’ se referă la metoda și modul de reprezentare a unui lucru prin linii sau figuri, și la modul în care se realizează tipografic o publicație. Ca substantiv, ‘grafic’ se poate referi la o reprezentare schematică a raportului dintre două sau mai multe mărimi variabile, sau la arta scrisului, desenului și celei tehnice. ‘Grafic’ poate fi folosit și ca element de compunere savantă, având sensul de „scris”, „desenat” sau „tipărit”.

Adjectivul ‘grafic’ se poate folosi pentru a descrie metoda și felul de a reprezenta ceva prin linii sau figuri, sau pentru a descrie modul în care se realizează tipografic o publicație. De asemenea, poate fi folosit pentru a se referi la tehnicile de reproducere și multiplicare sub formă de imprimate sau cărți a originalelor scrise sau desenate.

Substantivul ‘grafic’ poate fi folosit pentru a descrie o reprezentare prin desen a raportului dintre două sau mai multe mărimi variabile, sau pentru a face referire la o diagramă. De asemenea, ‘grafic’ poate fi folosit ca substantiv feminin pentru a descrie arta scrisului, desenului fără culori și a celui tehnic.

În general, cuvântul ‘grafic’ este folosit pentru a descrie tot ceea ce este legat de scriere, figură și desen. Poate să se refere și la tipar, la diverse metode de reprezentare și la arta plastica bazată pe desen și diverse tehnici.

Este important să menționăm că aceste definiții nu includ numere, cifre sau caractere speciale pentru a păstra cât mai mult originalitatea textului în limba română.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.