Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Grămătic

Sinonime

  • diac.

Definiție : Grămătic

Grămătic este un substantiv masculin care poate avea mai multe sensuri. Este folosit în sensul de „secretar” sau „scriitor de cancelarie”. În plus, poate fi folosit și pentru a desemna un cântăreț de biserică sau un dascăl. În trecut, termenul de „grămătic” mai era folosit și pentru a se referi la un contabil, logofăt sau copist.

În unele contexte vechi, „grămătic” se referea la un secretar într-o cancelarie boierească. Acest termen provine din limba greacă și corespunde cu „grammatikos” în greaca modernă.

O altă înțeles a acestui cuvânt se referă la un lingvist sau un gramatician. Acest sens este utilizat în cazul în care se dorește a sublinia calitățile unei persoane care are cunoștințe aprofundate despre gramatica unei limbi.

Există și o utilizare învechită a termenului, pentru a desemna un scriitor într-o cancelarie publică sau particulară, care servea și ca secretar sau contabil.

Un alt sens atribuit lui „grămătic” este acela de a desemna o persoană care cunoaște gramatica unei limbi în mod aprofundat. În trecut, acest termen se referea și la un filolog.

„Grămătic” poate fi și un adjectiv care se referă la ce este legat de gramatică sau la ceea ce respectă regulile gramaticale. De exemplu, se poate vorbi despre o frază gramatică sau despre o persoană care vorbește conform gramaticii.

Deși termenul „grămătic” nu are o definiție unică, poate fi folosit în contexte diferite care țin de sfera secretariatului, lingvisticii sau gramaticii.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.