Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Graminare

Sinonime

  • GRAMINÁRE
  • sidefare

Definiție : Graminare

Graminare este un cuvânt care are mai multe sensuri și semnificații în limbă română. Printre acestea, se află și un sens referitor la acțiunea de a sparge sau de a mărunți grămăjoare de grâu, secară sau alte cereale, cu ajutorul unor instrumente speciale, precum secerișul sau coasa. Această activitate este des întâlnită în procesul de recoltare a cerealelor și este realizată pentru a facilita uscarea, ventilarea și depozitarea acestora.

Un alt sens al cuvântului „graminare” face referire la acțiunea de a călca cu bocancii sau cu alte încălțări pe iarbă sau pe vegetația de tip iarbă. Aceasta poate fi o acțiune intenționată, realizată în scopul de a distruge sau deteriora spațiul verde sau poate fi rezultatul unei neglijențe, cum ar fi trecerea pe zonele verzi interzise pentru circulație. Graminarea poate afecta aspectul estetic al spațiilor verzi și poate duce la deteriorarea acestora.

Un alt sens al cuvântului „graminare” este legat de termenul de „graminat” și se referă la acțiunea de a semăna sau planta iarbă, iarba sau alte plante de tip iarbă pe diverse suprafețe, cum ar fi parcuri, spații verzi, terenuri sportive sau grădini. Acest lucru se poate realiza prin însămânțare manuală sau mecanizată, având ca scop creșterea și îngrijirea vegetației specifice, pentru a conferi aspectul dorit și pentru a asigura un mediu estetic și funcțional.

În concluzie, cuvântul „graminare” are mai multe sensuri și semnificații în limba română, referitoare la acțiuni precum spargerea grămăjoarelor de cereale, călcatul pe iarbă sau vegetația tip iarbă, precum și semănarea sau plantarea de iarbă și alte plante de tip iarbă. Aceste acțiuni pot avea scopul de a facilita procesele de recoltare și depozitare a cerealelor, de a distruge sau deteriora spațiile verzi sau de a crește și îngriji vegetația în diverse medii, pentru a conferi aspectul dorit și pentru a asigura un mediu estetic și funcțional.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.