Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Grațiozitate

Sinonime

  • capriciu

Definiție : Grațiozitate

Grațiozitate este un substantiv feminin care are mai multe sensuri și semnificații. Este adesea folosit ironic pentru a exprima o bunăvoință politicoasă sau o amabilitate. De asemenea, poate fi asociat cu ideea de grație într-un context mai general. Originea cuvântului provine din latinescul „gratiositas” și francezul „gracieuseté”.

Grațiozitate reprezintă o bunăvoință politicoasă și o amabilitate. Este adesea utilizat în plural pentru a denota nazuri sau mofturi. Această semnificație este influențată de latinescul „gratiositas” și de italianul „graziosità”.

Grațiozitate poate fi interpretat și ca o politețe afectuoasă. În general, este folosit plural pentru a exprima vorbe aspre sau ocărui. De exemplu, „a trebuit să înghită toate grațiozitățile lui”.

Grațiozitatea poate fi definită și ca o politețe afectuoasă. Aceasta poate fi folosită ca un sinonim pentru cuvântul „politețe”. Uneori, poate avea o conotație ironică și poate fi asociată cu nazuri sau mofturi. Originea acestui sens provine din latinescul „gratiósitas, -átis”.

Grațiozitate este folosit rar ca un substantiv feminin. Poate fi interpretat drept politețe afectuoasă. În plural, poate desemna vorbe afectate sau nazuri. Este adesea folosit în forma „grațiozitắții” și are influențe din latinescul „gratiositas” și italienescul „graziosità”.

Grațiozitate este definită drept politețe afectuoasă și bunăvoință. Este adesea utilizat pentru a descrie o atitudine curtenitoare. În plural, poate semnifica atitudini, vorbe sau fapte pline de afectare. Este influențată de latinescul „gratiositas, -atis” și italianul „graziositá”.

Grațiozitate înseamnă politețe plină de bunăvoință, amabilitate și o atitudine curtenitoare. De obicei este utilizat ironic. În plural, poate desemna atitudini, vorbe sau fapte pline de afectare. Originea cuvântului este în latinescul „gratiositas, -atis” și italianul „graziositá”.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.