Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gruia

Sinonime

  • macara
  • muflă

Definiție : Gruia

Macaraua este un echipament folosit pentru încărcarea și descărcarea navelor. În română, folosim termenul „gruie” pentru a denumi această macarauă maritimă. Este o mașină care permite ridicarea și deplasarea diferitelor elemente ale navei, cum ar fi barci, ancore sau scări de bord.

Într-un alt context, termenul „gruie” poate desemna și un suport mobil folosit în industria cinematografică pentru a susține o cameră și a permite înregistrarea imaginilor în mișcare.

Adăugând o altă înțeles, cuvântul „gruie” poate face referire și la pasărea numită „cocor” în limba română. Cocorul este o pasăre migratoare care adesea părăsește grupul său pentru o altă companie.

În cele din urmă, termenul „gruie” poate fi, de asemenea, folosit ca un sinonim al cuvântului „macarauă”. Poate desemna o macara folosită pe docuri pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor, precum și construcții de dimensiuni mari, cum ar fi silozuri sau depozite. Putem menționa și utilizarea specifică a „gruiei de ancoră” pentru a desemna o macara folosită pentru ridicarea ancorei unei nave pe punte. De asemenea, „gruia pentru bărci” este o macara folosită pentru ridicarea și coborârea bărcilor de pe o navă.

În rezumat, cuvântul „gruie” în limba română poate face referire la o macara maritimă utilizată pentru încărcarea și descărcarea navelor, la un suport mobil în industria cinematografică, la pasărea migratoare cocor și la o macara folosită în diferite situații, fie pe docuri, fie la bordul unei nave.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.