Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Habotnic

Sinonime

  • Habotnic
  • Bigot

Definiție : Habotnic

Habotnic este un cuvânt care are mai multe semnificații și sensuri. Inițial, se referă la un membru al unei secte pietiste de evrei ruși, cunoscută sub numele de chabatnik. Acest termen este utilizat mai ales în legătură cu evreii și poate însemna și un bigot sau un fanatic religios.

În unele surse, se sugerează că originile cuvântului pot fi legate de cuvântul rusesc hobot, care înseamnă trompă sau corn. Aceasta se referă la obiceiul evreilor de a-și pune un corn sau o trompă atunci când se închină. Alți studii propun o legătură cu cuvântul rusesc habadnik, care se referă la un membru al sectei pietiste habad. Această sectă este denumită astfel datorită celor trei litere ale devizei: hohma, bina, daath, care înseamnă înțelepciune, sagacitate, știință.

În sensul său general, habotnic poate fi utilizat pentru a descrie o persoană bigotă sau fanatică, în special un evreu. Termenul poate fi, de asemenea, aplicat și celorlalte secte religioase sau ortodoxe. Se folosește pentru a descrie o persoană care respectă cu mare atenție și devotament preceptele religiei sale.

Concluzionând, habotnic poate fi un adjectiv care descrie un evreu bigot sau fanatic, sau orice persoană care urmează cu strictețe regulile religioase. Termenul are o istorie și origine legate de sectele pietiste evreiești și poate fi utilizat pentru a denumi oameni cu o credință profundă și un comportament religios riguros.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.