Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hadaburcă

Sinonime

  • cartof

Definiție : Hadaburcă

Hadaburcă este un cuvânt din limba română fără o definiție specifică în dicționarele oficiale. Cu toate acestea, înțelesul acestui cuvânt poate fi dedus din context sau din folosirea acestuia în anumite situații.

În unele regiuni, hadaburca poate însemna o haină groasă și comodă, purtată în special în timpul iernii sau în condiții de vreme rece. Aceasta poate fi o haină confecționată din materiale calde, cu guler înalt și mâneci lungi, care oferă protecție împotriva frigului.

În alte situații, hadaburcă poate avea sensul unei măști sau a unui înveliș pentru față. Aceasta poate fi o protecție purtată pe față de către oameni în timpul unor activități specifice, precum vânătoare sau pescuitul în condiții extreme. Măștile sau învelișurile de față în formă de hadaburcă pot fi confecționate din materiale rezistente, care să ofere confort și protecție împotriva factorilor externi.

În alte contexte, hadaburcă poate desemna o figură sau o postură corporală specifică într-un dans tradițional sau într-o manifestație culturală. Acest termen ar putea fi folosit pentru a descrie o mișcare specifică a dansatorului sau o poziție particulară a corpului, care are o semnificație simbolică sau estetică în cadrul acestor evenimente artistice.

În concluzie, hadaburcă este un cuvânt cu înțelesuri variate și neoficiale, care poate fi folosit pentru a descrie o haină groasă și comodă, o mască sau un înveliș pentru față sau o figură specifică într-un dans tradițional.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.