Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hăi

Sinonime

  • măi

Definiție : Hăi

Hăi, un cuvânt folosit în Moldova, este o interjecție care exprimă o întrebare sau o îndemnare. Atunci când întrebi pe cineva și rămâne tăcut, poți spune „Nu ți-am spus eu? Hăi?” pentru a întreba dacă ai spus ceva corect. Hăi poate fi, de asemenea, folosit ca o formă de adresare în Moldova, de exemplu: „Ia stai, bade hăi!” (Stai, domnule hăi!). Este, de asemenea, folosit pentru a îndemna sau a conduce animalele, în special bovinele și vacile.

În ceea ce privește verbul „hăi”, acesta este folosit în mod variabil în Moldova. Poate fi un verb de îndemn pentru a conduce animalele cu strigăte sau pentru a alunga vânatul prin strigăte.

Cuvântul „hăi” poate fi, de asemenea, folosit în diferite expresii. În Moldova, este folosit în expresii precum „hăi noroc” pentru a saluta sau a ura noroc în timp ce ciocnești paharul. Poate fi, de asemenea, folosit pentru a exprima nerăbdarea sau iritarea vorbitorului, de exemplu „Hai! ia-ți porcul de-aici!” (Hai, ia-ți porcul de aici!).

În alte contexte, „hai” poate fi folosit ca o interjecție pentru a încuraja acțiunea sau pentru a exprima o întrebare, de exemplu „Hai, ce zici, te însori ori ba?” (Hai, ce zici, te căsătorești sau nu?).

În final, există și expresii familiare și argotice precum „a face hai” care înseamnă a face zgomot sau a provoca scandal ca formă de protest sau reproș.

În concluzie, cuvântul „hăi” are diferite semnificații și utilizări, de la întrebare la îndemn, până la încurajare și exprimarea nerăbdării.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.