Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hazardat

Sinonime

  • imprudent
  • periculos
  • primejdios
  • riscant
  • riscat

Definiție : Hazardat

‘Hazardat’ este un adjectiv care înseamnă expus la risc, iresponsabil sau periculos. Poate fi folosit pentru a descrie o opinie neîntemeiată sau greu de justificat. De exemplu, „opiniune hazardată” înseamnă o opinie grabnică sau fără temei. De asemenea, poate descrie o situație riscantă sau cu rezultate incerte. De exemplu, „încercare hazardată” înseamnă o încercare riskantă.

Verbul ‘hazarda’ este folosit reflexiv și înseamnă a întreprinde ceva la întâmplare, a lua riscuri sau a se expune. De exemplu, „a se aventura” înseamnă a se aventura sau a lua riscuri.

Verbul ‘azardéz’ este un termen mai vechi și are aceeași înțeles ca ‘hazarda’. Poate fi folosit ca verb tranzitiv pentru a însemna a expune sau a risca ceva. De exemplu, „azardez o sumă de bani” înseamnă a risca o sumă de bani. Poate fi, de asemenea, utilizat în sens figurat pentru a însemna a încerca sau a se strădui să facă ceva. De exemplu, „azardez un demers” înseamnă a încerca o demers.

Verbul ‘hazardá’ este folosit reflexiv și are două înțelesuri principale. Primul înseamnă a expune la pericol sau a lua riscuri. Al doilea înseamnă a încerca norocul sau a încerca să-ți faci norocul.

Pe scurt, ‘hazardat’ este un adjectiv care descrie ceva expus la risc, iresponsabil sau periculos. Verbul ‘hazarda’ înseamnă a întreprinde ceva la întâmplare, a lua riscuri sau a se expune. Verbul ‘azardéz’ are o semnificație similară cu ‘hazarda’ și poate fi folosit pentru a expune sau risca ceva. Verbul ‘hazardá’ înseamnă a expune la pericol sau a lua riscuri, precum și a încerca norocul sau a încerca să-ți faci norocul.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.