Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Herâie

Sinonime

  • gloabă
  • zavescă

Definiție : Herâie

Herâie este un cuvânt din limba română care poate avea mai multe sensuri și semnificații. Primul sens poate fi cel de „loc în pădure în care se găsesc animale sălbatice sălbatice”. Acest termen se poate referi la o zonă specifică în care trăiesc și se reproduc animale precum lupii, veverițele, mistreții, etc. Aceasta este o zonă în care animalele sălbatice găsesc adăpost și hrană în mediul lor natural.

Un alt sens al cuvântului „herâie” se poate referi la „adăpostul sau vizuină animalelor sălbatice”. Aceasta poate fi o peșteră, o scorbură într-un copac sau o gaură sub pământ în care animalele se ascund și se protejează de factori externi precum vremea sau prădătorii. Herâiile pot fi găsite în diferite habitate naturale, cum ar fi pădurile, munții sau câmpurile.

Într-un alt context, „herâie” poate fi și un termen utilizat pentru a descrie „construcții mici și ruginite găsite în zonă rurale”. Aceste herâii pot fi adăposturi temporare pentru unelte sau un loc în care să se depoziteze materiale diverse. Ele pot fi folosite de agricultori, grădinari sau de persoanele care lucrează în mediul rural pentru a-și păstra echipamentele sau pentru a stoca lucruri necesare în activitățile lor zilnice.

În concluzie, cuvântul „herâie” are mai multe semnificații și poate fi utilizat în contexte diferite. Fie că se referă la locul în care se găsesc animale sălbatice, la adăposturile acestora sau la construcțiile rurale, termenul atribuie înțelesuri diverse care depind de contextul în care este folosit.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.