Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hipertricoză

Sinonime

  • Hirsutism

Definiție : Hipertricoză

Hipertricoză este un termen medical utilizat pentru a descrie efectul de creștere excesivă a părului corporal, în special pe părțile corpului care nu sunt în mod normal păroase. Termenul provine din cuvântul francez „hypertrichose” și are origine în limba greacă, unde „hyper” înseamnă „peste” și „thrix” înseamnă „păr”.

Hipertricoza poate fi asociată cu diferite condiții medicale, cum ar fi sindromul ovarului polichistic sau alte dezechilibre hormonale. Aceasta poate afecta atât bărbații, cât și femeile și poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine și calității vieții pacienților. În cazurile severe, hipertricoza poate necesita tratament medical pentru a reduce creșterea excesivă a părului.

Termenul „hipertricoză” se referă și la simptomul de hirsutism, care se caracterizează prin creșterea excesivă a părului la femei în zone care sunt în mod normal mai puțin păroase, cum ar fi fața, pieptul sau spatele. Hipertricoza poate fi observată și în alte afecțiuni, cum ar fi sindromul de hipertricoză-congenitală-lanugină.

Hipertricoza poate fi atât congenitală, cât și dobândită pe parcursul vieții, fiind însoțită adesea de o creștere excesivă a firelor de păr în lungime, grosime și culoare. Tratamentul hipertricozei variază în funcție de cauza subiacentă și poate include terapie hormonală, metode de epilare sau intervenții chirurgicale, în funcție de gravitatea și preferințele pacientului.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.