Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hipnotizare

Sinonime

  • hipnoză

Definiție : Hipnotizare

HIPNOTIZARE este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a hipnotiza și la rezultatul acestui proces. Poate fi folosit și pentru a descrie starea de hipnoză în care intră o persoană. Termenul provine din cuvântul ‘hipnotiza’.

HIPNOTIZARE este forma de singular a substantivului ‘hipnotizări’, având genitiv-dativul articulat ‘hipnotizắrii’. Există și varianta de plural ‘hipnotizắri’.

HIPNOTIZARE este un termen rar folosit, având aceeași semnificație ca și formele anterioare. Se poate referi atât la acțiunea de a hipnotiza, cât și la rezultatele obținute prin această acțiune.

HIPNOTIZÁ este un verb tranzitiv care înseamnă a aduce pe cineva în stare de hipnoză. De asemenea, poate fi folosit figurat pentru a denota supunerea voinței tale sau pentru a descrie o atracție puternică și fermecătoare. Este prezent în limbajul curent și provine din limba franceză (‘hypnotiser’).

IPNOTIZÁRE este forma de conjugare a acestui verb la infinitiv, iar varianta de persoana a III-a singular a acestuia este ‘hipnotizeáză’.

IPNOTIZARE este un verb tranzitiv care înseamnă a adormi pe cineva prin hipnoză și a-l face să treacă în stare de hipnoză. De asemenea, poate fi utilizat în sens figurat pentru a descrie o fascinație sau o captivare puternică. Termenul provine din limba franceză (‘hypnotiser’).

IPNOTIZÁ este varianta de conjugare a acestui verb la infinitiv, iar forma de persoana a III-a singular a acestuia este ‘hipnotizez’.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.