Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hiritisit

Sinonime

  • felicita

Definiție : Hiritisit

Definiție a cuvântului „Hiritisit”

Cuvântul „hiritisit” este un verb tranzitiv folosit în limba română, dar cu origini din limba greacă modernă. El are mai multe sensuri și înțelesuri, precum:

– A felicita sau a sărbători pe cineva. Acest sens se poate observa în expresii precum „hiritisesc cu băutură”, care semnifică a sărbători un eveniment cu ajutorul unei băuturi.

– A onora sau a cinsti pe cineva. De asemenea, cuvântul poate însemna a arăta recunoștință și respect față de cineva prin gesturi sau vorbe. De exemplu, „hiritisesc pe împărat pentru scăparea fiicei sale” înseamnă a onora sau a mulțumi împăratului pentru faptul că fiica sa a scăpat în siguranță.

– A felicita într-un mod oficial sau solemn. Astfel, cuvântul poate fi folosit pentru a exprima satisfacție și bucurie pentru realizările sau succesele cuiva. Un exemplu ar fi „bătrânul Ștefănescu privea și asculta cu o față prietenoasă, ca și când oamenii l-ar fi hiritisit”, însemnând că oamenii îl felicitau sau îi exprimau recunoștința pentru ceva.

– A saluta pe cineva într-un mod plin de afecțiune și prietenie. Această acțiune presupune a îmbrățișa, a săruta sau a adresa dorințe de bine cuiva, manifestând căldură și afecțiune față de acea persoană. De exemplu, „hai să-l hiritisim pentru fericirea lui” înseamnă a adresa cuvinte de bucurie și afecțiune cuiva pentru faptul că este fericit.

În concluzie, cuvântul „hiritisit” este un verb tranzitiv cu mai multe sensuri, care exprimă felicitare, onorare, salut sau recunoaștere. Acest termen are origini în limba greacă și este utilizat în limba română în contexte diverse, pentru a exprima mulțumire, bucurie și afecțiune către cei din jur.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.