Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hlizi

Sinonime

  • chiorî
  • holba
  • zgâi

Definiție : Hlizi

Hlizi (hlizésc, hlizít) este un verb reflexiv care înseamnă a avea chef de râs, a sta să râdă. Acest cuvânt provine din slavă și este similar cu termenul bulgar hlĕzja, care înseamnă a glumi, și cu termenul rusesc hluzuvaty, care înseamnă a pune într-o situație ridicolă. De asemenea, în limba cehă există expresia iiziti se, care înseamnă a zâmbi.

Hlizi (hlizí, -esc, lizi, lizî) este un verb reflexiv cu două sensuri principale. În primul rând, acesta înseamnă a râde de nimicuri, a chicoti. În al doilea rând, hlizi poate însemna a rânji. Acest termen are o corespondentă în limba ucraineană, anume hluzuvaty, care semnifică a pune într-o situație ridicolă.

Hlizi (a se hlízi) este un verb reflexiv, în prezentul indicativ se hlizéște, în imperfect se hlizeá, iar în conjunctivul prezent se hlizeáscă.

Hlizi este un verb regional din Republica Moldova care înseamnă a râde de toate nimicurile. Termenul este similar cu verbul ceh liziti, care înseamnă a zâmbi.

Hlizi (hlizesc) este un verb reflexiv utilizat într-un context informal. Sensurile acestui termen sunt: a râde mult, prostește, fără rost și a se hârjoni, a cocheta. Există o corespondență a acestui termen în limba bulgară, anume hlezjase.

Hlizi (hlizesc) este un verb reflexiv utilizat într-un context regional. Semnificațiile acestui termen sunt: a râde mult, prostește, fără rost și a râde în hohote. Există un sinonim pentru acest termen, și anume chicoti.

Hlizi (dintr-un verb vechi hliză) este un verb tranzitiv utilizat în trecut. Acesta înseamnă a împărți în hlize o moșie.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.