Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Holercă

Sinonime

  • basamac
  • trăscău

Definiție : Holercă

Cuvântul „Holercă” este un substantiv feminin în limba română care se referă la diferite forme de alcool distilat. Este folosit mai ales în Moldova. Termenul „holercă” este folosit pentru a se referi la rachiu, un alcool fabricat din vin, fructe precum prunele sau vișine, etc. În alte regiuni, este cunoscut și sub numele de „palincă” sau „vin-ars”. Printre variantele acestui tip de alcool se numără basamacul, boștina sau prăștina și țuica. Acest cuvânt „holercă” provine din turcă „RAKI”.

În anumite contexte, termenul „holercă” este folosit și pentru a se referi la țuică sau rachiu în mod general. Variante precum „halercă”, „horilcă” sau „holircă” pot fi întâlnite, de asemenea. Există echivalente rusești precum „chorilka” și poloneze „horylka”. Aceste diferite variante pot proveni din rusă „horilka”, bielorusă „gorĭelka” sau rusă veche „gorĭeti”, care înseamnă „a arde”. De asemenea, se poate stabili o legătură cu bulgară „zavivka”, română „zavelcă” și balercă sau palincă. Vezi și „bulearcă” și „do-goresc”.

În anumite regiuni din Moldova și Transilvania, termenul „holercă” poate desemna un rachiu de calitate slabă sau „prost” în vorbirea obișnuită. Poate face, de asemenea, referire la un pahar sau un pahar care conține o anumită cantitate de „holercă”. Această înțeles ar putea fi legată de ucraineană „horilka” care ar fi o deformare a „holeră”.

În general, termenul „holercă” poate fi folosit pentru a se referi la rachiu într-un context regional. Autori precum Camilar, Sadoveanu și Creangă au folosit acest cuvânt în scrierile lor. Variante precum „horílcă” și „horíncă” pot fi de asemenea utilizate.

Este de menționat că, dacă nu se găsește nicio definiție pentru cuvântul „holercă”, nu vor fi furnizate informații în această ieșire.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.