Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Hopuri

Sinonime

  • hârtoape
  • rătăcane
  • șomârdoale

Definiție : Hopuri

<formatez un resultat></formatez un resultat>

Cuvântul „Hopuri” este un termen românesc care are diferite sensuri și semnificații. Mai întâi, ca interjecție, „hop” exprimă efortul de a sari sau de a ridica o greutate și servește ca încurajare în aceste situații. De asemenea, poate fi utilizat ca variantă a cuvântului „hopa(i)”. Această creație expresivă are origini în cuvintele albanez „hop”, german „hopsen”, englez „to hop” și turc „hoppaha”. În plus, cuvântul „hop” poate fi folosit și ca substantiv comun pentru a desemna un salt, un obstacol, o dificultate sau un neajuns. Există și derivate ale acestui cuvânt, cum ar fi „hopăi” (a sări, a se agita), „hopină” (denivelare, groapă) și „hopuros” (plin de gropi).

Substantivul neutru „hop” este o interjecție folosită pentru a indica zgomotul unui salt. Poate fi, de asemenea, folosit în referire la diferite elemente. De exemplu, în primul sens, se referă la un accident pe drum, unde căruța sare și se balansează pe „hopurĭ”. În al doilea sens, este folosit pentru a descrie o dificultate de depășit, cum ar fi atunci când spunem „am trecut și acest hop!” (am trecut și peste această dificultate!). În cele din urmă, poate desemna și o dansă tradițională numită „horă” sau chiar un „țopăĭală” sau o „clacă”.

Substantivul neutru „hop” este de asemenea folosit pentru a exprima zgomotul unui salt. Poate avea diferite semnificații. În primul rând, poate indica un salt peste o adâncime periculoasă sau un loc dificil de traversat, așa cum se spune în expresia „încălecați și luați seama la hopuri” (săriți și fiți atenți la obstacole). Apoi, poate face referire și la o dificultate, un obstacol sau o piatră de poticnire, așa cum se spune în expresia „am trecut și acest hop!” (am depășit și această dificultate!). În cele din urmă, poate fi folosit pentru a descrie o dansă tradițională sau un „țopăĭală”.

Substantivul neutru „hop” este o interjecție care însoțește diferite gesturi sau mișcări. De exemplu, este folosit pentru a însoți un salt peste un obstacol sau o acrobație. În contextul jocului, este adesea folosit cântând „hop! hop!” pentru a încuraja jucătorii. Poate fi, de asemenea, folosit ca o chemare pentru a ridica un obiect greu, de exemplu „hoppa, mergem, dragule!” (hai, înainte, dragul meu!). În plus, poate însoți ridicarea unui copil în brațe sau o mișcare de cădere sau de aruncare a unui obiect. În cele din urmă, este uneori folosit pentru a anunța sosirea neașteptată a cuiva sau un eveniment neașteptat.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.