Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Horști

Sinonime

  • mălaiul-cucului

Definiție : Horști

Horști este un substantiv masculin plural care se referă la o plantă numită Luzula maxima. Această plantă are mai multe semnificații și utilizări.

Prima semnificație a cuvântului „horști” este aceea de plantă propriu-zisă. Luzula maxima este o plantă cu origine necunoscută, care face parte din familia Juncaceae. Aceasta poate crește în zonele de munte sau în apropierea apelor, având frunze lungi și flori mici de culoare brună. Este folosită ca plantă decorativă în grădini sau parcuri pentru aspectul său natural și rustical.

Într-o altă accepțiune, „horști” se poate referi și la un habitat specific în care crește această plantă. Termenul poate fi utilizat pentru a descrie zonele cu sol umed, terenuri mlăștinoase sau locuri în care specia Luzula maxima este prezentă în mod predominant. Astfel, „horști” poate fi folosit pentru a defini aceste ecosisteme specifice și caracteristice.

În plus, „horști” poate avea și conotații simbolice sau folklore. În diferite tradiții și culturi, această plantă este asociată cu diverse semnificații și superstiții. De exemplu, poate fi considerată un simbol al norocului sau al protecției împotriva influențelor negative. În povestiri și legende, „horști” poate fi folosit ca element al naturii cu puteri magice sau ca personaj cu caracteristici speciale.

În concluzie, horști este un cuvânt care se referă la o plantă numită Luzula maxima, având mai multe semnificații și utilizări. Poate fi utilizat pentru a descrie planta în sine, habitatul specific sau poate avea și înțelesuri simbolice sau folklore în diferite tradiții și culturi.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.