Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Iedera

Sinonime

  • smirdar

Definiție : Iedera

L’ięderă este o plantă cățărătoare cu frunze verzi strălucitoare (Hedera helix). Poate face referire, de asemenea, la o varietate de rododendron (Rhododendron Kotschyi) sau la o varietate de pervinche mică (Vinca minor). Cuvântul „ięderă” este derivat din latină „hĕdera” și este prezent și în italiană (edera), franceză (lierre), provensală (edra), spaniolă (hiedra) și portugheză (hera).

L’ięderă este o plantă cățărătoare cu frunze verzi strălucitoare, ale cărei fructe negre seamănă cu boabele (Hedera helix). Termenul poate fi, de asemenea, scris ca „ederă”.

L’ięderă este o plantă cățărătoare perenă, cu frunze late și strălucitoare, care se prinde de stânci și de pereții umedi (Hedera helix).

L’ięderă este o plantă cățărătoare cu frunze verzi strălucitoare, ale cărei fructe seamănă cu boabele (Hedera helix). Este folosită în medicina populară pentru a ameliora lipsa de respirație, durerile de picioare, durerile de cap și pentru a lupta împotriva isteriei, halucinațiilor și fracturilor. Fetele se spală cu ea pentru a stimula creșterea părului. Tulpinile conțin o substanță colorantă (galbenă, brună) folosită la vopsire. Simbolizează permanența, eternitatea și imortalitatea sufletului, deoarece rămâne verde tot timpul anului.

L’ięderă este o specie de arbust târâtor sau cățărător, cu frunze verzi strălucitoare și flori mici galben-verzui, adesea cultivată ca plantă ornamentală (Hedera helix). Autorul menționează și l’ięderă albă, un arbust cu tulpina răspândită pe sol, cu frunze coriacee și flori alb-gălbuie adunate în capitule (Daphne blagayana).

L’ięderă este o plantă cățărătoare cu frunze verzi strălucitoare care se fixează solid de pereți sau de trunchiurile copacilor; este adesea plantată în scopuri decorative (Hedera).

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.