Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ieșind

Sinonime

  • ieșitură

Definiție : Ieșind

Ieșind este un substantiv neutru care poate avea mai multe înțelesuri. Ieșind poate însemna „ieșitură” – adică partea unei construcții, piese sau parcele de teren care iese în afară. De asemenea, poate desemna partea unei construcții sau al unei piese care se află în exteriorul acesteia.

Ieșind este și un verb care poate avea numeroase sensuri și utilizări. Poate însemna „a părăsi un loc plecând afară”, precum atunci când ieși din casă. Poate desemna și „a părăsi o situație dificilă”, sau „a te elibera, a scăpa”. De exemplu, poți ieși dintr-o încurcătură sau poți ieși din armată pentru a te elibera de anumite obligații.

De asemenea, ieșind poate însemna „a se manifesta, a se ivi, a apărea”, fie că vorbim despre pete pe piele sau despre apariția unui ziar în fiecare zi. Ieșind poate însemna și „a deveni, a ajunge”, adică a deveni un om mare sau a ajunge la un rezultat bun. De asemenea, poate însemna „a se publica, a se face cunoscut”, precum când un ziar iese în fiecare zi sau când o broșură este publicată.

Ieșind poate avea și sensul de „a depăși limitele, a întrece măsura”, când vorbim despre a ieși din cuvântul cuiva sau a ieși din fire. De asemenea, poate însemna „a deveni furios”, precum când ochii îți ies din cap din furie.

În plus, ieșind poate însemna și „a se decolora, a se spălăci”, fie că vorbim despre haine sau obiecte colorate care își pierd culoarea la spălat sau la expunerea la soare. De exemplu, o haină albastră poate ieși la spălat și poate deveni mai palidă sau poate dispărea complet.

Acestea sunt doar câteva dintre sensurile și utilizările cuvântului „ieșind”. În funcție de contextul în care este folosit, acesta poate avea și alte semnificații.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.