Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ieșire

Sinonime

  • eliberare
  • liberare
  • scăpare
  • v. defecare
  • decolorare
  • spălăcire

Definiție : Ieșire

IEȘIRE este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a ieși dintr-un loc sau dintr-o situație și la rezultatul acestei acțiuni. Poate face referire și la permisiunea de a ieși, precum cea dată elevilor sau azilului. De asemenea, poate însemna și evacuarea intestinelor în mod eufemistic. În sens figurat, poate însemna un atac verbal împotriva cuiva sau o critică violentă și nedreaptă.

IEȘIRE poate fi și un substantiv feminin care indică locul prin care se iese dintr-o încăpere, dintr-o curte sau dintr-un spațiu închis. Poate face referire și la o parte a unei rețele electrice sau a unui sistem de transmisie prin care se transferă puterea sau semnalul către exterior sau se conectează cu un circuit exterior. În domeniul informaticii, poate indica transferul informației din memoria calculatorului spre exterior.

IEȘIRE poate fi un verb intranzitiv care indică acțiunea de a ieși dintr-un loc, precum o încăpere sau un spațiu închis, și de a trece din interior în exterior. Poate însemna și a pleca de acasă sau a părăsi o poziție sau o situație dificilă. Poate indica și decolorarea unui obiect sau rezultatul obținut în urma unui efort sau a unei activități.

De asemenea, IEȘIRE poate face parte din anumite expresii și locuțiuni. De exemplu, „a-și ieși din sărite” înseamnă a-și pierde cumpătul sau a se enerva. „A-și ieși din fire” înseamnă, de asemenea, a se enerva. „A-ți ieși din minți” înseamnă a înnebuni. „A ieși la capăt” înseamnă a învinge o greutate sau a ajunge la bun rezultat.

În concluzie, IEȘIRE este un cuvânt cu multiple sensuri și semnificații legate de acțiunea de a ieși dintr-un loc sau situație și de rezultatul acestei acțiuni.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.