Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Împovărată

Sinonime

  • gravida
  • însărcinată

Definiție : Împovărată

Împovărată este un adjectiv folosit pentru a descrie starea unei persoane sau a unei situații care este însoțită de o povară sau o greutate. Poate fi utilizat atât în sens literal, pentru a indica faptul că ceva este încărcat cu o povară fizică sau materială, cât și în sens figurat, pentru a exprima faptul că persoana sau situația este copleșită de tristețe sau tulburată de preocupări sau grijile sufletești.

Acest termen poate fi aplicat atât într-un context concret, referindu-se la o povară fizică sau materială cu care o persoană sau un obiect este încărcat, cât și într-un sens abstract, sugerând o greutate emoțională sau mentală pe care o persoană o poartă. În acest caz, împovărată poate fi folosit pentru a descrie o stare de tristețe profundă sau pentru a sublinia faptul că cineva se confruntă cu diverse probleme și frământări sufletești care îl îngreunează.

Împovărată poate sugera și faptul că o persoană sau o situație este coplesită de greutatea responsabilităților sau a obligațiilor pe care le are. Poate fi folosit pentru a descrie o stare de oboseală sau de suprasolicitare, determinată de diverse sarcini și solicitări cu care persoana în cauză se confruntă. În acest sens, împovărată poate exprima o stare de încărcare excesivă, în care presiunea și responsabilitatea se simt ca o povară grea pe umerii unei persoane.

În general, împovărată poate fi folosit pentru a descrie o stare negativă, determinată de prezența unei greutăți sau a unei povări. Poate indica o anumită dificultate sau îngreunare a unei acțiuni sau a unei situații, precum și un exces de sarcini sau preocupări care se simt ca o povară incomodă sau dificil de purtat.-

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.