Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Impozit

Sinonime

  • bir

Definiție : Impozit

Impozitul este o plată obligatorie către stat pe care trebuie să o efectueze cetățenii, organizațiile economice și altele, conform unor norme de impunere. Aceste norme, precum și natura și destinația impozitelor, depind de organizarea socială. Impozitul este o contribuție financiară obligatorie care se plătește pentru a acoperi nevoile statului sau comunității. De asemenea, poate însemna o obligație impusă cetățenilor, cum ar fi serviciul militar.

Impozitul este o prelevare obligatorie efectuată de administrația publică pentru satisfacerea necesităților de interes general. Acesta poate fi un impozit direct, stabilit nominal în sarcina persoanelor fizice și juridice, având ca bază de impozitare veniturile sau averea acestora. De asemenea, poate fi și un impozit indirect, inclus în prețul de vânzare al unor bunuri și servicii, vărsat la bugetul de stat de către agenții economici, dar suportat de consumatori.

Impozitul este o plată obligatorie stabilită prin lege, pe care cetățenii, organizațiile economice, instituțiile etc. o varsă din venitul lor în bugetul statului, într-o proporție anumită și la date fixe. Există impozite directe, care sunt stabilite în mod nominal în sarcina persoanelor fizice și juridice, având ca bază de impozitare veniturile sau averea acestora, și impozite indirecte, care sunt incluse în prețul de vânzare al unor bunuri și servicii și suportate de consumatori.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.