Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Impozitare

Sinonime

  • impozare
  • impozit
  • taxare

Definiție : Impozitare

Impozitáre este substantiv feminin care se referă la acțiunea de a impozita. Aceasta poate fi utilizată în contextul instituirii și aplicării unui impozit asupra unei persoane, unei companii sau a altor entități. Impozitarea se referă la procesul de colectare a impozitelor stabilite de stat sau autoritățile fiscale relevante.

Impozitá, ca și verb tranzitiv, este utilizat pentru a indica acțiunea de a impune sau a stabili un impozit. Acest termen poate fi asociat cu procesul de prevedere și aplicare a unei taxe sau a unui impozit asupra unor resurse, bunuri sau servicii. Impozitarea poate fi aplicată în diferite contexte, cum ar fi impozitarea veniturilor, impozitarea proprietăților sau impozitarea tranzacțiilor comerciale.

Cuvântul „impozit” este la rândul său legat de ideea de a percepe sau de a colecta o sumă de bani către autoritățile fiscale. Impozitarea se referă la procesul prin care se stabilește și se colectează aceste impozite. Prin impozitare, statul își finanțează cheltuielile și susține serviciile publice, cum ar fi sănătatea, educația sau infrastructura.

Impozitarea poate varia în funcție de sistemul fiscal adoptat într-o anumită țară sau jurisdicție. Aceasta poate include impozite pe venit, impozite pe proprietate, impozite pe valoare adăugată sau taxe speciale. Impozitarea este adesea supusă dezbaterilor politice și poate avea un impact semnificativ asupra economiei și a comportamentului agenților economici.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.