Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Imprecație

Sinonime

  • blestem

Definiție : Imprecație

Imprecația este un substantiv feminin care înseamnă blestem, injurie sau ocară. De asemenea, este o figură de stil care conține un blestem și care poate fi folosită în diverse contexte. Termenul provine din limba franceză „imprécation” și din latină „imprecatio”. Este forma de bază a cuvântului, iar forma sa de genitiv-dativ este „imprecăției”. Exemplu de utilizare: „Profesorul a rostit câteva imprecații și a plecat furios.”

Imprecația este utilizată pentru a exprima un blestem, o injurie sau o ocară. Este un termen care poate fi găsit și în diverse opere literare și reprezintă un aspect important al limbajului figurativ. Forma de plural a cuvântului este „imprecății”, iar forma de plural a articolului este „imprecățiile”. Exemplu de utilizare: „Un grup de oameni izbucnea în imprecații și strigăte deznădăjduite.”

În plus, imprecația poate fi considerată și o formă de maledicțiune sau de blestem. Este o figură retorică în care se invocă nenorocirea asupra cuiva. Acesta poate fi un mod de exprimare al mâniei sau al dezaprobării față de o persoană sau o situație. Exemplu de utilizare: „A început să rostească un șir de imprecații când și-a pierdut răbdarea.”

De asemenea, există și termenul „imprecațiune”, care este un sinonim al imprecației și are aceeași semnificație de blestem sau înjurie. Este un substantiv feminin cu forma sa de bază fiind „imprecațiune”. Exemplu de utilizare: „A folosit o imprecațiune puternică pentru a se răzbuna asupra celui care l-a supărat.”

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.