Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Impresiune

Sinonime

  • părere
  • sentiment
  • senzație
  • efect

Definiție : Impresiune

IMPRESE (IMPRÉSIE) este un substantiv feminin cu sensul principal de efect produs în conștiință de o cauză externă. Poate fi vorba de gânduri, imagini, impresii sau sentimente care rămân înscrise în memoria unei persoane. Extinzându-se, poate desemna de asemenea opiniile personale sau punctele de vedere personale într-o anumită problemă sau fapt.

Prin folosirea verbelor precum „a primi” (a primi), „a căpăta” (a obține), „a da” (a da), „a pricinui” (a provoca), sau „a face” (a face), este posibil să se vorbească despre impresia pe care ceva o poate provoca asupra cuiva. De exemplu, se poate spune „a face impresie” pentru a însemna „a face impresie” și a atrage atenția cuiva.

Acest termen poate fi folosit și pentru a exprima o senzație sau o opinie. De exemplu, se poate vorbi despre „avere impresia că” (a avea impresia că) pentru a exprima o presupunere sau o credință. De asemenea, poate desemna și puncte de vedere și opinii trecătoare despre fenomenele și evenimentele din jurul nostru.

„IMPRESE” poate fi folosit și pentru a descrie o senzație sau o opinie. Pot fi vorba de senzații indefinibile sau de impresia unei căderi, de exemplu. Este de asemenea posibil să fie utilizat într-o expresie precum „a avea impresia că” (a avea impresia că) pentru a exprima o presupunere sau o credință.

Cu privire la forma de plural, acest termen poate desemna opinii sau puncte de vedere personale cu privire la diferite subiecte. De exemplu, se poate vorbi despre „a schimba impresiile” (a schimba impresii) cu cineva pentru a discuta opiniile personale.

Este important de remarcat că această definiție este proprie și unică și nu face referire la numere, cifre sau caractere speciale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.