Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Încartirui

Sinonime

  • a cartirui
  • a închincla
  • a închinarui
  • a închințui
  • a închiriaza

Definiție : Încartirui

Încartirui este un verb tranzitiv ce provine din cuvântul românesc „cartier”. Acesta poate avea mai multe sensuri și utilizări în limba română. Primul sens al cuvântului este „a pregăti instalarea și a instala o unitate militară într-o localitate”. În acest context, încartiruirea se referă la stabilirea și găsirea de locuințe pentru membrii trupei și ofițeri.

Un alt sens al verbului încartirui este „a stabili locuințele trupei și ofițerilor dintr-o unitate militară într-o localitate”. În acest sens, termenul descrie acțiunea de a găsi și de a atribui locuințe sau cazare forțelor armate care sunt amplasate într-o anumită zonă. Acest lucru este necesar pentru ca membrii trupei să aibă un loc unde să trăiască și să se odihnească în timpul staționării lor într-o localitate.

În plus, încartirui poate însemna și „a pune la cartier sau a da la cartier”. Acest sens se referă în mod specific la cazul în care o trupă militară nu are un loc unde să doarmă și autoritățile locale, în special poliția, iau măsuri pentru a găsi cazare în casele particulare din zonă. Practic, aceasta înseamnă că membrii trupei vor fi repartizați în casele locuitorilor și li se va oferi un loc unde să se odihnească.

În concluzie, cuvântul „încartirui” are mai multe semnificații în limba română, fiecare referindu-se la acțiunea de stabilire a locuințelor sau cazării pentru membrii trupei militare într-o anumită localitate. Acesta poate fi folosit în legătură cu unități militare, autorități locale sau poliție și descrie acțiunea de atribuire sau găsire a locurilor de cazare pentru militari în case particulare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.