Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Incriminație

Sinonime

  • acuzare
  • acuzație
  • învinovățire
  • învinuire

Definiție : Incriminație

Cuvântul „Incriminare” este un substantiv feminin românesc care înseamnă „incriminare” în limba franceză. Este folosit pentru a descrie actul de a acuza pe cineva de o crimă sau o infracțiune, precum și pentru a face referire la o presupunere de vinovăție. Această noțiune implică punerea oficială în cauză a unei persoane în comiterea unei infracțiuni.

Cuvântul „Incriminatie” este de asemenea un substantiv feminin românesc care este sinonim cu „incriminare” și care desemnează incriminarea în sens juridic. Poate fi folosit pentru a vorbi despre acuzarea unei persoane specifice sau pentru a descrie procesul general de inculpare înaintea unui tribunal.

Este interesant de observat că cuvântul „Incriminatie” poate fi folosit și într-un sens mai larg, pentru a face referire la o acuzație sau plângere mai generală împotriva cuiva, fără a implica neapărat o procedură formală în instanță. În acest caz, poate fi asimilat cu o critică sau o dezaprobare publică a unui comportament sau acțiune considerate condamnabile.

În concluzie, cuvântul „Incriminatie” este un termen românesc folosit pentru a descrie actul de a incrimina pe cineva, adică de a-l acuza de o crimă sau o infracțiune. Poate desemna de asemenea procesul general de inculpare înaintea unui tribunal, precum și acuzația sau dezaprobarea mai generală a unui comportament sau acțiune. Este uzual în domeniul juridic și în discursul public pentru a exprima ideea de deplânge sau responsabilitate penală.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.