Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Înfiltrare

Sinonime

  • pătrunde
  • se scurge
  • se stoarce
  • strecura
  • se insinua
  • se infiltră

Definiție : Înfiltrare

În conformitate cu instrucțiunile primite, voi réécrire une définition unique du mot ‘Înfiltrare’ en roumain, en évitant tout plagiat ou copier-coller.

‘Înfiltrare’ este un substantiv feminin ce se referă la acțiunea de a (se) infiltra și rezultatul acestui proces, adică infiltrația sau pătrunderea neobservată a unui lichid sau a unui anumit element prin porii unui corp solid sau într-un anumit mediu. Aceasta poate fi utilizată atât într-un sens concret, ca în cazul pătrunderii treptate a lichidelor în porii corpurilor solide, cât și într-un sens figurat, pentru a descrie furișarea sau strecurarea neobservată a unor idei, influențe sau elemente într-o anumită situație sau context.’

Astfel, ‘înfiltrarea’ poate face referire și la pătrunderea treptată a apei în pământ sau la influența subtilă a anumitor idei sau sentimente în gândirea sau emoțiile cuiva. De exemplu, ‘înfiltrarea capitalului american în marile societăți pentru exploatarea minelor de aramă’ indică faptul că capitalul american se strecoară în secret și fără să fie observat în aceste societăți în scopul de a controla și exploata resursele miniere.

În plus, termenul ‘înfiltrare’ poate sugera și un aspect peiorativ sau negativ atunci când se referă la pătrunderea neautorizată sau ilegală a unor persoane, grupuri sau influențe într-un anumit sistem sau organizație. De exemplu, ‘dușmanul care încearcă să se infiltreze în gospodăriile colective’ indică existența unor personaje străine sau dăunătoare care încearcă să se strecoare și să pătrundă pe ascuns în aceste gospodării colective, probabil în scopul de a provoca daune sau neajunsuri.

În concluzie, ‘înfiltrare’ se referă la procesul de pătrundere treptată și neobservată a unui lichid, idei, influențe sau elemente într-un anumit mediu, fie el solid sau abstract. Această acțiune poate avea loc în mod concret, cum ar fi pătrunderea apei în pământ, dar și în mod figurat, în sensul de strecurare nevăzută a unor idei sau influențe într-o situație sau sistem.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.