Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Infim

Sinonime

  • microscopic
  • minuscul
  • (livr.) infinitezimal

Definiție : Infim

INFÍM este un adjectiv care descrie calitatea sau caracteristica de a fi extrem de mic, minuscul sau neînsemnat într-un anumit context. Acest termen provine din limba franceză („infime”) și din limba latină („infimus”). Adjectivul „infim” poate avea diferite sensuri și semnificații în limba română.

Un prim sens al cuvântului „infim” se referă la ceva care ocupă o poziție sau un nivel extrem de mic sau inferior într-o ierarhie sau într-un sistem de clasificare. De exemplu, se poate vorbi despre rangurile infime ale societății, adică despre pozițiile sau statutul social foarte scăzut al anumitor categorii de persoane. Totodată, expresia „o infimă minoritate” poate descrie o grupă de oameni foarte mică în comparație cu una mult mai mare.

Un alt sens al termenului „infim” se referă la dimensiunea sau proporția extrem de mică a unui lucru sau obiect. De exemplu, cu o sumă infimă, poți parcurge o distanță lungă în Moscova, făcând o călătorie de zeci de kilometri. De asemenea, nisipurile pot conține infime cristaluri care, sub razele puternice ale soarelui, strălucesc și creează un efect vizual impresionant.

Astfel, termenul „infim” poate fi utilizat pentru a exprima ideea de extreme de mic, minuscul sau neînsemnat în diverse contexte. Prin prisma originii sale etimologice și utilizării în limbajul curent, acest cuvânt are semnificații variate și poate fi întâlnit în diverse registrul de limbaj, de la cel formal până la cel ușor informal.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.