Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Infinit

Sinonime

  • imens
  • enormitate
  • imeansitate
  • necuprins
  • nemărginire
  • extraordinar
  • nemărginit

Definiție : Infinit

Infinitul este un termen care descrie ceva care nu are sfârșit sau limite, ceva nemăsurat și nelimitat. În filosofie, infinitul se referă la acel ceva care nu are o limită clară în spațiu sau în timp. De asemenea, în matematică, termenul se referă la o valoare superioară oricărei alte valori date.

Infinitul poate fi folosit ca adjectiv pentru a descrie ceva care este fără sfârșit sau margini. De exemplu, putem spune că Dumnezeu este infinit sau că universul este nemărginit. De asemenea, termenul poate fi folosit pentru a face referire la ceva foarte mare, cum ar fi o bunătate infinită sau o întristare infinită.

Ca substantiv neutru, infinitul se referă la acel ceva care nu are limite sau hotare. Poate fi considerat ca o infinitate, ceea ce înseamnă că admiterea conceptului de infinit nu înseamnă neapărat că putem înțelege și cuprinde în totalitate acesta. Este folosit și în expresia „la infinit”, care înseamnă în mod nelimitat sau fără încetare. De exemplu, putem vorbi despre o linie care se prelungește la infinit.

În matematică, infinitul este folosit ca un termen tehnic pentru a descrie o mărime care poate fi mai mare decât orice altă mărime dată. Se poate vorbi despre un infinit mic, care este o valoare variabilă ce poate deveni mai mică decât orice mărime pozitivă dată, și despre un infinit mare, care este o valoare variabilă ce poate deveni mai mare decât orice mărime pozitivă dată.

În concluzie, infinitul este un termen care descrie ceva fără sfârșit sau limite, nemăsurat și nelimitat. Poate fi folosit ca adjectiv pentru a descrie ceva care este fără margini sau pentru a indica ceva foarte mare. De asemenea, poate fi folosit ca substantiv neutru pentru a se referi la acel ceva care nu are limite sau hotare și poate fi utilizat în matematică pentru a descrie o mărime superioară oricărei alte mărimi date.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.