Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Înfiripare

Sinonime

 • înjghebare
 • întremare
 • fortificare
 • îndreptare
 • întărire
 • înzdrăvenire
 • reconfortare
 • refacere
 • restabilire
 • tonificare
 • reconfort
 • împuternicire

Definiție : Înfiripare

Înfiripare este un substantiv feminin ce înseamnă acțiunea de a (se) înfiripa, înjghebare sau întremare după o boală. Este un termen folosit pentru a descrie procesul de revenire în forță, de refacere și de întărire după o perioadă de boală sau de slăbiciune. De asemenea, termenul poate fi utilizați în sens figurat pentru a indica realizarea unui vis sau a unui obiectiv propus. Prin înfiripare, se poate înțelege și obținerea unui câștig financiar, îmbogățirea sau prosperitatea.

Verbul înfiripa este un derivat al substantivului înfiripare și poate avea mai multe sensuri. În primul rând, poate fi folosit pentru a descrie acțiunea de a alcătui ceva din elemente puține, disparate sau necorespunzătoare, de a înjgheba sau de a forma ceva. Printr-un proces de înfiripare, se poate crea sau compune ceva nou. De asemenea, acest verb poate avea sens figurat și poate însemna că o idee sau un proiect începe să prindă consistență sau să se dezvolte. În al doilea rând, înfiripa poate fi utilizat pentru a descrie procesul de a-ți reveni în puteri, de a te reface după o boală sau de a te întări. Este un verb care exprimă refacerea fizică și recuperarea stării de sănătate și vitalitate. În al treilea rând, înfiripa poate fi folosit pentru a descrie acțiunea de a aduce în bună stare sau de a ameliora ceva. Prin înfiripare, se poate restabili sau îmbunătăți o situație sau un obiect.

Verbul înfiripare derivă din substantivul înfiripare și poate exprima mai multe acțiuni. În primul rând, poate însemna procesul de a forma sau de a compune ceva. Prin înfiripare, se realizează alcătuirea unui obiect sau a unei idei. De asemenea, înfiripare poate fi utilizat pentru a descrie acțiunea de a ameliora sau de a restabili ceva. Prin înfiripare, se poate îmbunătăți sau repara starea sau funcționarea unui obiect sau a unei situații. În al treilea rând, înfiripare poate fi folosit în sens figurat și poate însemna procesul de realizare sau de transformare în realitate a unei idei sau a unui vis. Este momentul în care o dorință sau un obiectiv începe să prindă viață și să se materializeze. Varianta „înciripa” este folosită în dialectele moldovenești și bucovinenești și are același sens ca și înfiripa.

Sper că această definiție a fost de ajutor și a oferit o înțelegere clară a semnificațiilor și sensurilor cuvântului înfiripare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.