Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Înflăcăra

Sinonime

  • a (se) înfoca
  • a (se) înroși
  • a (se) aprinde
  • a (se) încinge
  • entuziasma

Definiție : Înflăcăra

Înflăcăra este un verb transiti, care se poate utiliza atât in mod reflexiv, cât și tranzitiv. În primul sens, înseamnă a se aprinde, a se înfierbânta, a se pasiona sau a se entuziasma. Se poate manifesta ca o reacție puternică de entuziasm sau pasiune față de ceva sau cineva. În al doilea sens, înseamnă a face să dea flacără, a aprinde sau a face flacără, a se aprinde. Este folosit în contextul unei acțiuni de a pune foc sau a face să ardă ceva.

De asemenea, termenul „înflăcăra” este adesea utilizat și într-un sens figurat. Aceasta înseamnă a excita sau a irita pe cineva, a stârni emoții intense sau a provoca o stare de înfierbântare. Această utilizare figurată se referă la impactul emoțional pe care anumite cuvinte, acțiuni sau evenimente îl pot avea asupra unei persoane sau a unei colectivități.

În plus, verbul înflăcăra poate fi asociat cu ideea de intensitate și de exprimare puternică a unei stări sau a unei emoții. Astfel, poate însemna a face să capete sau a căpăta culoarea flăcării, a se înroși sau a se îmbujora. Această utilizare se referă în mod simbolic la manifestarea vizibilă a unei emoții intense sau a unei pasiuni puternice.

În contextul limbajului militar, înflăcăra se poate referi și la idea de a aprinde curaj și de a umple cu curaj. Este asociat cu acțiuni care au potențialul de a motiva și de a anima oamenii să acționeze cu curaj și hotărâre. Acest sens se referă la influența puternică pe care anumite vorbe sau evenimente o pot avea asupra moralului sau determinării unei armate sau a unei colectivități.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.