Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Infracționalism

Sinonime

  • infracționalitate

Definiție : Infracționalism

Infracțiunalism este un termen care se referă la tendința de a încălca regulile, legile sau normele unei societăți sau grupuri. Această atitudine se manifestă prin nerespectarea regulilor stabilite și prin comportamentul care depășește limita permisă de către acestea. Infracțiunalismul poate fi considerat un act de nesupunere față de autoritate, un dispreț față de normele sociale sau o încălcare deliberată a legilor în vigoare.

Infracțiunalismul poate avea mai multe forme, inclusiv acte de violență, furt, fraudă, inșelăciune sau orice altă formă de comportament ilegal sau imoral. Este important de menționat că infracțiunile pot varia în gravitate și pot fi tratate diferit de către sistemul judiciar în funcție de consecințele lor și de impactul asupra societății. Infracțiunalismul poate avea consecințe negative în plan social și poate afecta încrederea și coeziunea unei comunități.

Un aspect interesant al infracțiunalismului este faptul că acesta poate fi analizat și în contextul criminalității organizate. Infracțiunalismul poate fi un factor care susține aceste structuri ilegale și poate fi utilizat de către ele în scopuri de obținere a puterii, resurselor sau influenței. Prin urmare, studiul infracțiunalismului poate avea un rol important în identificarea și prevenirea activităților infracționale și în îmbunătățirea strategiilor de combatere a crimei organizate.

În concluzie, infracțiunalismul este o atitudine de nerespectare a regulilor și legilor, manifestată prin comportamentul care încalcă normele sociale sau legale. Acesta poate avea consecințe negative în plan social și poate fi analizat și în contextul criminalității organizate. Este important să se dezvolte și să se promoveze valori și comportamente contrare infracțiunalismului pentru a construi și menține o societate bazată pe respectul pentru lege și norme.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.