Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Insomnie

Sinonime

  • nesomn
  • nedormire

Definiție : Insomnie

Insomnia este un termen care desemnează o tulburare de somn caracterizată prin dificultatea de a adormi sau de a menține un somn regulat. Această tulburare se poate manifesta printr-o reducere a duratei sau a calității somnului și poate fi cauzată de diverse factori, precum stresul, anxietatea, problemele de sănătate sau tulburările neurologice. Insomnia poate avea consecințe negative asupra sănătății și bunăstării generale a unei persoane.

În limba română, cuvântul „insomnia” este tradus ca „insomnie”. Acesta este adesea utilizat pentru a descrie o perioadă de timp în care o persoană întâmpină dificultăți în a dormi sau în a rămâne adormită. De exemplu, o persoană care consumă multă cafea poate fi predispusă la insomnie. Insomnia poate fi un simptom al altor probleme de sănătate sau poate fi cauzată de factori externi și interni.

Insomnia este de asemenea utilizată pentru a descrie o afecțiune medicală în care persoana suferă de lipsă cronică de somn. Această afecțiune poate fi cauzată de tulburări de somn precum apneea de somn, insomnia psihofiziologică sau narcolepsia. Aceste tulburări pot duce la o oboseală constantă, dificultăți în concentrare și probleme de sănătate pe termen lung.

În concluzie, insomnia este o tulburare comună a somnului care se caracterizează prin dificultatea de a adormi sau de a menține un somn regulat. Acest termen este folosit atât pentru a descrie o perioadă de dificultate în a dormi, cât și o afecțiune medicală cronică de lipsă de somn. Aceasta poate avea consecințe negative asupra sănătății, bunăstării și calității vieții.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.