Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Jertfă

Sinonime

  • ofrandă
  • sacrificiu
  • sânge
  • victimă
  • sacrificiu

Definiție : Jertfă

jertfă este un substantiv feminin care are mai multe sensuri și semnificații.

Unul dintre sensurile sale este acela de sacrificiu sau ofrandă făcută în scop religios sau spiritual. Se referă la actul de a aduce ceva divinității cu o anumită ceremonie sau ritual. Este o modalitate de a exprima devotamentul și respectul față de o entitate superioară.

De asemenea, jertfă poate însemna și victimă, mai ales atunci când este vorba despre animale sau alte viețuitoare care sunt sacrificate în cadrul riturilor religioase sau pentru a mulțumi zeii falși. Este vorba despre renunțarea voluntară la acele ființe în numele divinității.

Un alt sens al acestui cuvânt este cel de renunțare la ceva important sau plăcut, o privațiune voluntară. Poate fi vorba despre o acțiune în care cineva renunță la ceva semnificativ pentru a dovedi credință, loialitate sau supunere celui în care crede.

În plus, jertfă poate însemna și un act de sacrificiu sau de jertfire. Este vorba despre acțiunea de a oferi ceva în numele sau în cinstea unei entități superioare. Este legată de conceptul de a renunța la sine pentru a mulțumi sau a mulțumi zeii sau divinitățile.

De asemenea, jertfă poate fi folosit și într-un sens figurat, ca victimă. Se poate referi la persoana care cade pradă unei situații sau a altor persoane, care este sacrificată sau care moare, simbolic sau literal. Este exprimarea ideii de a fi în situația nefavorabilă sau vulnerabilă în fața anumitor forțe sau circumstanțe.

În concluzie, jertfă este un cuvânt cu multiple sensuri și semnificații, care se referă la practici religioase sau spirituale, la renunțarea voluntară la ceva important și la actul de a oferi ceva divinității. De asemenea, poate fi folosit și pentru a descrie ideea de a fi o victimă sau o persoană sacrificată în anumite circumstanțe.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.