Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Joc

Sinonime

  • joacă
  • dans
  • meci
  • balcaniadă
  • olimpiadă
  • universiadă
  • interpretare

Definiție : Joc

Cuvântul „joc” este un substantiv neutru care desemnează mai multe semnificații în limba română.

Primul sens al cuvântului „joc” se referă la acțiunea de a juca, la o activitate recreativă și distractivă. Poate desemna de asemenea acțiunea de a juca cu scopul de a câștiga ceva. „Joc” poate face referire și la o dansă. În contextul actorilor, „joc” se referă la acțiunea de a interpreta un rol pe scenă. În final, în domeniul textil, „joc” poate face referire la apă.

Al doilea sens al cuvântului „joc” este folosit pentru a desemna competițiile sportive de echipă, care includ și luptele sportive precum baschetul, fotbalul, rugby-ul, etc. Poate desemna și stilul specific de joc și comportamentul pe durata unei competiții sportive.

Al treilea sens al cuvântului „joc” este folosit pentru a desemna acțiunea de a interpreta un rol într-o piesă de teatru, precum și maniera în care este interpretat. „Joc de scenă” se referă la ansamblul mișcărilor și atitudinilor unui actor în timpul interpretării unui rol.

Al patrulea sens al cuvântului „joc” este folosit în contextul jocurilor de noroc, care implică de obicei cărți, zaruri, etc. și care sunt adesea jucate cu bani conform unor reguli respectate de parteneri, câștigul fiind determinat de hazard sau de calcul.

Al cincilea sens al cuvântului „joc” face referire la ansamblul obiectelor folosite pentru a practica un joc.

Al șaselea sens al cuvântului „joc” este folosit în domeniul tehnic pentru a desemna deplasarea relativă între două piese asamblate, considerată în raport cu poziția de contact în această direcție.

Al șaptelea sens al cuvântului „joc” este folosit în domeniul matematic pentru a desemna un model simplificat și formal al unei situații, construit pentru a face posibilă analiza sa matematică.

Există și alte expresii și utilizări ale cuvântului „joc” în limba română, precum „a juca un joc mare”, care înseamnă a întreprinde o acțiune riscantă, „a face jocul cuiva” înseamnă a servi (conștient sau nu) interesele cuiva, sau „a fi în joc”, care înseamnă a fi într-o situație critică.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.