Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Lainici

Sinonime

  • indolent
  • leneș
  • puturos
  • trândav
  • trântor

Definiție : Lainici

Lainici este un cuvânt românesc care are mai multe sensuri și semnificații. Unul dintre sensurile sale se referă la o persoană care este foarte pricepută într-un anumit domeniu, și care acționează cu abilitate și dibăcie în activitățile sale. Un al doilea sens al cuvântului lainici este acela de a invidia pe cineva, de a simți invidie și dorință de a avea ceea ce are altcineva.

Un alt sens al cuvântului lainici este acela de a interacționa într-o manieră amicală și prietenoasă cu ceilalți. Lainicirea poate implica comunicarea eficientă și participarea activă la relațiile sociale. Lainici poate fi, de asemenea, folosit pentru a descrie o persoană care este plăcută și agreabilă în interacțiunea cu alții.

Lainici poate fi, de asemenea, utilizat pentru a exprima o acțiune de a îmbrățișa sau de a se apropia de ceilalți într-un mod cald și prietenos. Aceasta poate implica să faci gesturi de afecțiune, să-ți exprimi iubirea și dragostea față de cineva sau să arăți că ești deschis și disponibil să asculți și să consulți persoanele din jurul tău.

Un alt sens al cuvântului lainici este cel de a se dezvolta și a progresa într-un domeniu sau o activitate. A fi lainici înseamnă a-ți depăși limitele, a-ți dezvolta abilitățile și a atinge niveluri superioare de performanță sau excelență în ceea ce faci.

În concluzie, cuvântul lainici are mai multe semnificații, inclusiv a fi priceput și abil, a simți invidie, a interacționa într-un mod prietenos, a exprima afecțiune față de alții și a se dezvoltă și progresa într-un domeniu sau activitate specifică.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.