Laquelle est l’heure en Amérique?

Da Responsabile Editorial

Washington, SUA, are un sistem de trecere la ora de vară/ora de iarnă, ceea ce înseamnă că ora locală avansează sau întârzie cu o oră de două ori pe an. Dar când este programată următoarea schimbare de oră?

Pentru cei mai grabiti, iata principalele 5 puncte esentiale de retinut:

 • Washington, SUA, aplica sistemul de trecere la ora de vara/ora de iarna, adica ora locala avanseaza sau intarzie cu o ora de doua ori pe an, in functie de anotimp.
 • La trecerea la ora de vara, ceasurile sunt avansate cu o ora, intre miezul noptii si ora 4 dimineata.
 • La trecerea la ora de iarna, ceasurile sunt intarziate cu o ora si „castigam practic o ora de somn”.
 • Urmatoarea schimbare de ora in Washington, SUA va avea loc duminica, 5 noiembrie 2023 (trecere falsa la ora de iarna):
 • – De la duminica, 1 ianuarie 2023 pana la duminica, 12 martie 2023: ora de iarna (UTC-05:00)
 • – De la duminica, 12 martie 2023 pana la duminica, 5 noiembrie 2023: ora de vara (UTC-04:00) in utilizare
 • – De la duminica, 5 noiembrie 2023 pana la duminica, 31 decembrie 2023: ora de iarna (UTC-05:00)

Ce ora este in America?

America cuprinde mai multe fusuri orare, astfel încât ora variază în funcție de regiunea geografică. Iată câteva informații despre ora în America:

Fusul orar al Washingtonului, SUA

Washington, SUA, aplică sistemul de trecere la ora de vară/ora de iarnă. Aici, ceasurile sunt avansate cu o oră la trecerea la ora de vară și întârziate cu o oră la trecerea la ora de iarnă. Următoarea schimbare de oră în Washington va avea loc duminică, 5 noiembrie 2023, când va avea loc trecerea falsă la ora de iarnă.

 • De la duminica, 1 ianuarie 2023 până la duminica, 12 martie 2023: ora de iarnă (UTC-05:00)
 • De la duminica, 12 martie 2023 până la duminica, 5 noiembrie 2023: ora de vară (UTC-04:00) în utilizare
 • De la duminica, 5 noiembrie 2023 până la duminica, 31 decembrie 2023: ora de iarnă (UTC-05:00)

Diferența de fus orar dintre Washington, SUA și Taipei, Taiwan

În 2023, ora din Washington, SUA, și ora din Taipei, Taiwan, vor avea diferențe de fus orar în funcție de trecerea la ora de vară/ora de iarnă și de fusul orar actual al fiecărei țări.

Fusul orar al Nome, SUA

În Statele Unite, și în zona Nome se aplică sistemul de trecere la ora de vară/ora de iarnă. Aici, ceasurile se vor înainta cu o oră la trecerea la ora de vară, iar la trecerea la ora de iarnă, vor fi întârziate cu o oră. Următoarea schimbare de oră în Nome va avea loc duminică, 5 noiembrie 2023, când va avea loc trecerea falsă la ora de iarnă.

 • De la duminică, 1 ianuarie 2023 până la duminică, 12 martie 2023: ora de iarnă (UTC-09:00)
 • De la duminică, 12 martie 2023 până la duminică, 5 noiembrie 2023: ora de vară (UTC-08:00) în utilizare în prezent
 • De la duminică, 5 noiembrie 2023 până la duminică, 31 decembrie 2023: ora de iarnă (UTC-09:00)

Diferența de fus orar dintre Nome, SUA și Taipei, Taiwan

În 2023, ora din Nome, SUA, și ora din Taipei, Taiwan, vor avea diferențe de fus orar în funcție de trecerea la ora de vară/ora de iarnă și de fusul orar actual al fiecărei țări.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre ora din America.

Ce ora este în America?

În America, există mai multe fusuri orare, ceea ce înseamnă că ora variază în funcție de zona în care te afli. Voi oferi informații despre decalajul orar în zona Nome, din Statele Unite.

Care este decalajul orar în Washington, SUA?

Washington, SUA, aplică sistemul de trecere la ora de vară/ora de iarnă. Astfel, de două ori pe an, ora locală este avansată sau întârziată cu o oră.

La trecerea la ora de vară, ceasurile sunt avansate cu o oră, între miezul nopții și ora 4 dimineața. Aceasta înseamnă că „pierdem practic o oră de somn la trecerea la ora de vară”.

La trecerea la ora de iarnă, ceasurile sunt întârziate cu o oră și „câștigăm practic o oră de somn”.

Următoarea schimbare de oră în Washington, SUA va avea loc duminică, 5 noiembrie 2023 (trecere falsă la ora de iarnă):

 • De la duminica, 1 ianuarie 2023 până la duminica, 12 martie 2023: ora de iarnă (UTC-05:00)
 • De la duminica, 12 martie 2023 până la duminica, 5 noiembrie 2023: ora de vară (UTC-04:00) în utilizare
 • De la duminica, 5 noiembrie 2023 până la duminica, 31 decembrie 2023: ora de iarnă (UTC-05:00)

Care este decalajul orar între Nome, Statele Unite și Taipei, în 2023?

În Nome, Statele Unite, se aplică sistemul de trecere la ora de vară/ora de iarnă. Astfel, de două ori pe an, ora locală este înaintată sau întârziată cu o oră.

La trecerea la ora de vară, ceasurile se vor înainta cu o oră, între miezul nopții și ora 4 dimineața. La trecerea la ora de iarnă, ceasurile vor fi întârziate cu o oră și vom „câștiga virtual o oră de somn”.

Următoarea schimbare de oră în Nome, Statele Unite va avea loc duminică, 5 noiembrie 2023 (trecere falsă la ora de iarnă):

 • De la duminică, 1 ianuarie 2023 până duminică, 12 martie 2023: ora de iarnă (UTC-09:00)
 • De la duminică, 12 martie 2023 până duminică, 5 noiembrie 2023: ora de vară (UTC-08:00) în utilizare în prezent
 • De la duminică, 5 noiembrie 2023 până duminică, 31 decembrie 2023: ora de iarnă (UTC-09:00)

Cum influențează decalajul orar călătoriile între America și alte țări?

Decalajul orar poate influența călătoriile între America și alte țări. Este important să țineți cont de acest aspect și să ajustați programul în funcție de fusul orar în care ajungeți.

Pentru a evita confuzia și întârzierile, recomandăm să verificați întotdeauna ora exactă locală atunci când călătoriți între America și alte țări și să vă adaptați programul în consecință.

Ce trebuie să știu înainte de a călători în America în legătură cu decalajul orar?

Înainte de a călători în America, este important să cunoașteți decalajul orar în zona în care intenționați să mergeți. Asigurați-vă că sunteți pregătit să vă adaptați programul în funcție de diferența de timp și că vă ajustați ceasul corespunzător.

Pentru a evita eventualele probleme în planificarea activităților și călătoriilor, recomandăm să vă informați în prealabil despre orele de funcționare ale obiectivelor turistice, programul mijloacelor de transport și alte informații relevante în legătură cu decalajul orar.

De asemenea, țineți cont de faptul că în timpul călătoriilor lungi, jet lag-ul poate fi un factor important de luat în considerare. Asigurați-vă că acordați suficient timp pentru odihnă și adaptare la noul fus orar.

Cum pot obține informații actualizate despre decalajul orar în America?

Pentru a obține informații actualizate despre decalajul orar în America, puteți consulta site-uri specializate în fusuri orare, agenții de turism sau puteți folosi diferite aplicații mobile sau servicii online care vă oferă informații precise despre ora locală și decalajul orar din zona căutată.

Este întotdeauna recomandat să verificați informațiile de la surse oficiale și să le aveți cu voi în timpul călătoriilor, pentru a vă asigura că sunteți întotdeauna la curent cu orarul corect și că nu întâmpinați neplăceri din cauza decalajului orar.

Sperăm că aceste informații privind decalajul orar în America v-au fost de ajutor și vă dorim călătorii plăcute și fără probleme!

Impărți

Lasă un comentariu