Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Legitimizare

Sinonime

  • justificare

Definiție : Legitimizare

‘Legitimizare’ este un cuvânt care poate avea mai multe sensuri și semnificații în limba română. Primul sens se referă la acțiunea de a conferi legitimitate sau validitate unei persoane, unei acțiuni sau unei situații. Prin ‘legitimizare’, se confirmă sau se recunoaște că acea persoană, acțiune sau situație este conformă cu legea sau cu anumite norme și reglementări. Această acțiune este importantă pentru a se asigura că totul este în concordanță și că nu există niciun dubiu asupra conformității cu legile în vigoare.

Un alt sens al cuvântului ‘legitimizare’ se referă la procesul de obținere a unui statut oficial sau recunoaștere într-un anumit domeniu. Prin obținerea acestei legitimități, persoana sau organizația în cauză devine oficial recunoscută și acceptată de către ceilalți membri ai domeniului respectiv. Această legitimizare poate fi obținută prin diferite mijloace, cum ar fi certificări, diplomă, licență sau recunoaștere din partea unei autorități competente.

Un alt aspect al termenului ‘legitimizare’ se referă la procesul prin care un concept, o idee sau o teorie devine acceptată și recunoscută într-un domeniu academic sau în societate. Această legitimizare poate implica recunoașterea valorii și relevanței unui concept prin cercetare, susținere teoretică sau dezbateri academice. Prin această legitimizare, se oferă un cadru de referință și o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară a cunoașterii și a înțelegerii în domeniul respectiv.

În concluzie, ‘legitimizare’ este un termen care se referă la acțiunea de a conferi legitimitate, validitate sau recunoaștere unei persoane, acțiuni, situații, statuturi sau concepte. Acest concept poate fi aplicat în diverse domenii, cum ar fi legea, societatea sau academia, și este esențial pentru a asigura o funcționare corectă și confidențialitate în cadrul acestora.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.