Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Linge

Sinonime

  • a se pieptăna
  • Pisicile se ~.

Definiție : Linge

Cuvantul ‘linge’ are mai multe semnificatii in limba romana.

Prima inteles a cuvantului ‘linge’ este exprimat prin expresia ‘a-i fi cum îi este câinelui a linge sare’, care inseamna ‘a nu dori deloc sa faci ceva’.

A doua semnificatie a ‘linge’ este verbul tranzitiv care inseamna ‘a trece limba peste ceva’. De exemplu, ‘vaca linge un bulgăre de sare’ inseamna ‘vaca linge o bulă de sare’. ‘A linge unde aĭ scuĭpat’ poate fi tradus prin ‘a te întoarce la lucrurile sau la persoanele pe care le-ai disprețuit în trecut’.

Cuvantul ‘linge’ poate fi de asemenea folosit pentru a exprima diferite actiuni, cum ar fi a atinge cu limba (a linge), a critica sau calomnia sever (a lincha) si a lăuda sau adularea (a măguli, a peria, a adula).

Alte cuvinte si expresii derivate de la ‘linge’ exista si ele, precum ‘lingău’ (parazit), ‘linge-talere’ (sânge-sugător, parazit), ‘lingại’ (a linge), ‘lingări’ (a fi un parazit, a trăi pe spinarea cuiva, a înșela), ‘lingușeală’ (lăudăroșenie, adulație, slugărnicie), ‘linguși’ (a peria, a înșela, a lăuda), ‘prelinge’ (a linge, a curge, a se strecura).

În cele din urmă, ‘linge’ poate să se refere la acțiunea de a trece limba peste un obiect sau la acțiunea de a lăuda servil. „Linge-blide” este folosit pentru a descrie o persoană care trăiește pe spinarea celorlalți, un parazit. ‘Linge în cur’ descrie actul de a lăuda pe cineva (într-un mod vulgar). „Linge o pânză” înseamnă „a merge la cinematograf” (folosit de îndrăgostiți). „Linge cireașa / chiseaua” este o expresie eufemistică și învechită utilizată pentru a descrie practica cunnilingusului.

În rezumat, ‘linge’ poate însemna a trece limba peste ceva, a lăuda sau a adula servil, a linge, a critica sever, a trăi pe spinarea altora sau a practica cunnilingusul.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.