Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Lino

Sinonime

  • blajin
  • blând
  • bun
  • domol
  • neted
  • pașnic
  • plat

Definiție : Lino

lin (línă) este un adjectiv care descrie ceva calm, senin și pașnic. Cuvântul provine din limba latină, de la termenul „lĕnis”. Există o variantă populară posibilă, „*lĕnus”, care se regăsește în limba italiană („lene”, „leno”), în limba occitană („le”) și în limba spaniolă („len”). Din acest adjectiv se formează mai multe cuvinte în limba română, precum „liniște” (calm, pace, tăcere), „liniști” (a potoli, a calma), „liniștitor” (care liniștește), „neliniștit” (fără liniște), „neliniști” (a îngrijora, a conturba), „neliniște” (îngrijorare, alarmă, lipsă de calm) și „neliniștitor” (îngrijorător, alarmant).

Adjectivul „lin” are mai multe sensuri. În primul rând, poate fi folosit pentru a descrie ceva neturburat și neagitat, cum ar fi o mare lină. De asemenea, poate indica ceva încet și fără zgomot, de exemplu, apa care curge lin. De asemenea, poate descrie ceva care se mișcă sau se desfășoară în mod egal, în ritm moderat și fără să facă salturi sau treceri bruște. Mai poate fi folosit pentru a descrie drumuri sau pante cu înclinație mică, ușor de urcat sau de străbătut. În unele cazuri, poate indica că ceva este neted. De asemenea, poate descrie sunete care sunt lipsite de intensitate, blânde și potolite. În poezie, poate fi folosit pentru a descrie o lumină cu o strălucire domoală, blândă și odihnitoare. În final, poate fi folosit pentru a descrie ceva calm și liniștit.

De asemenea, există un substantiv „lin”, care înseamnă „pește” (Tinca vulgaris) și care provine din limba sârbă („linj”), din limba cehă („lin”), din limba poloneză („lin”) și din limba rusă („lin”).

Nu există alte definiții pentru cuvântul „lin”.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.