Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Linotipist

Sinonime

  • LINOTIPÍST
  • (TIPOGR.)
  • tasterist

Definiție : Linotipist

Linotipist este un cuvânt care se referă la un muncitor tipograf care lucrează la linotip, o mașină utilizată în procesul de tipărire. Această meserie este atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Linotipist este o persoană specializată în utilizarea și operarea linotipului, care este un dispozitiv mecanic utilizat pentru a tipări texte. Este o meserie importantă în industria tipografică, implicând expertiză în manipularea și reglarea mașinii, precum și cunoștințe necesare pentru a comanda și organiza seturile de caractere pentru tipărire.

Linotipistul este responsabil de întreținerea și repararea linotipului, asigurându-se că acesta funcționează în mod corespunzător și că produsele tipărite sunt de calitate. De asemenea, el sau ea trebuie să fie capabili să lucreze cu viteză și eficiență, pentru a respecta termenele de tipărire.

În general, linotipistul trebuie să aibă cunoștințe bune de limbă și să fie familiarizat cu normele tipografice și stilurile de formatare. El sau ea trebuie să fie atenți la detalii și să fie capabili să urmărească precis instrucțiunile primite pentru tipărire.

Meseria de linotipist este una care necesită precizie și concentrare, deoarece orice eroare de setare sau de operare a linotipului poate duce la producerea de texte greșite sau neclare. Linotipistul trebuie să fie capabil să identifice și să corecteze eventualele erori în timpul procesului de tipărire.

Un linotipist este adesea parte a unei echipe de tipografi și poate lucra în diverse medii de tipărire, cum ar fi ziare, reviste sau edituri. El sau ea joacă un rol vital în asigurarea producției de materiale tipărite de înaltă calitate și în respectarea standardelor tipografice.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.