Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Listă

Sinonime

  • inventar
  • catagrafie
  • sumar
  • tabel
  • izvod
  • meniu
  • listă de mâncare

Definiție : Listă

LÍSTĂ este un substantiv feminin care poate avea mai multe semnificații. În primul rând, poate însemna o foaie sau un act care conține o enumerare de mai multe nume, de date sau de obiecte. Aceasta poate include și o serie de nume importante sau însemnate într-un anumit context. De exemplu, putem vorbi despre o listă de participanți la un eveniment sau despre o listă de câștigători la un concurs.

Un alt sens al cuvântului „listă” este cel de cazier judiciar sau de antecedente penale, în contextul juridic. Acest termen poate fi folosit pentru a desemna un document oficial care conține informații despre infracțiunile săvârșite de o persoană.

În plus, „listă” poate însemna și un șir de mai multe nume sau cuvinte, organizate într-o anumită ordine. De exemplu, putem vorbi despre lista cărților de cumpărat sau despre lista mâncărurilor dintr-un restaurant. De asemenea, termenul poate fi folosit pentru a denumi lista civilă, care este suma de bani pe care o poate cheltui anual o familie monarhică sau șeful statului pentru nevoile personale.

De asemenea, „listă” poate desemna un document sau un act scris de mână sau tipărit, care conține o înșirare de persoane, ființe, obiecte sau date. Acest document poate fi utilizat pentru a face o enumerare orală sau pentru a oferi informații într-un mod organizat și structurat.

În concluzie, cuvântul „listă” poate avea multiple semnificații, reprezentând atât un document care conține o enumerare de nume sau date, cât și un șir de mai multe nume sau cuvinte. De asemenea, poate desemna un cazier judiciar sau un document oficial care conține informații despre antecedentele penale ale unei persoane.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.