Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Litie

Sinonime

  • procesiune

Definiție : Litie

La ‘litie’ este un cuvânt care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, poate însemna o procesiune, adică o călătorie sau un marș însoțit de rugăciuni și cântări, care are loc într-un context religios. Aceasta poate fi o procesiune religioasă, în care credincioșii merg într-un loc sacru sau pur și simplu o manifestare religioasă în care se merg străzile într-o procesiune organizată.

În al doilea rând, ‘litie’ poate însemna o rugăciune specială care are loc în seara înaintea anumitor sărbători importante. Această rugăciune este însoțită de binecuvântarea pâinii, grâului, vinului și untdelemnului, pe care credincioșii le primesc și le utilizează ulterior. Aceasta este o tradiție specifică anumitor sărbători și reprezintă o modalitate de a cere binecuvântarea și abundenta de la Dumnezeu.

De asemenea, termenul ‘litie’ poate fi folosit pentru a denumi o azimă sau anafură. Azima este un fel de pâine fără drojdie, care este folosită în anumite ceremonii religioase ortodoxe și care este considerată ca având un caracter sacrificial. Aceasta este sfântită în timpul slujbei și apoi distribuită credincioșilor.

În concluzie, ‘litie’ este un cuvânt care poate avea mai multe sensuri și semnificații în funcție de contextul în care este utilizat. Fie că este vorba despre o procesiune religioasă, o rugăciune cu binecuvântare sau o pâine sacră, acest termen are rădăcini într-o tradiție religioasă bogată.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.