Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Liturghier

Sinonime

  • LITUrghier
  • liturghie

Definiție : Liturghier

Liturghier este o carte care conține liturghiile sau rugăciunile pentru serviciul divin. Este alcătuită dintr-o serie de rostiri, cântări și formule liturgice necesare desfășurării slujbei religioase. Liturghierul poate fi folosit în cadrul bisericii pentru a ghida și a însoți slujitorii în desfășurarea corectă și coerentă a liturghiilor. Această carte este esențială pentru păstrarea și transmiterea tradițiilor religioase, furnizând un cadru liturgic precis și bine definit.

Cartea liturghierului cuprinde rugăciunile și formulele specifice slujbei liturghiei. Acestea sunt rostite în cadrul ceremonialului religios și sunt considerate parte integrantă a actului de închinare și de comuniune cu divinitatea. Liturghierul asigură ordinea și strucutra slujbei, furnizând cuvintele și formulațiile potrivite pentru fiecare moment și etapă a liturghiei. Astfel, această carte devine un instrument esențial pentru slujitorii bisericii și credincioși în desfășurarea corectă a slujbelor religioase.

Liturghierul este denumit și liturghiér sau liturghiere, fiind un substantiv derivat din cuvântul liturghie și sufixul -ar. Această carte este de natură liturgică și conține în sine ritualurile și tradițiile religioase specifice. Liturghierul poate fi utilizat în cadrul bisericii ortodoxe sau a altor culte religioase, fiind adaptat la specificul respectivului ritual și la conținutul liturghiei respective. Această carte este un instrument valoros în cultul religios și contribuie la transmisia și perpetuarea învățăturilor religioase și a liturghiilor în cadrul comunităților de credincioși.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.