Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Lojă

Sinonime

  • palc.
  • (~ la teatru.)

Definiție : Lojă

Lojă este un substantiv feminin romanesc care are mai multe sensuri principale.

Primul sens este acela de compartiment amenajat în jurul unei săli de spectacol, în care sunt încăpătoare doar câteva fotolii pentru un număr mic de spectatori. Este o zonă specială și exclusivă, unde se oferă o perspectivă unică asupra spectacolului. Un exemplu de astfel de loje este loja orchestrei, care este amplasată între scenă și primul rând de scaune într-o sală de spectacol. Aceasta se află sub nivelul scenei și al sălii și este ocupată de orchestra care acompaniază spectacolul sau de alte personaje importante.

Al doilea sens al cuvântului lojă se referă la o mică cameră în care locuiește portarul unei instituții în timpul serviciului. Aceasta este amplasată în apropierea intrării și îi permite portarului să îndeplinească sarcinile sale de supraveghere și de îndrumare a vizitatorilor.

Un al treilea sens al cuvântului, când este folosit în expresia „lojă masonică”, se referă la o unitate a unei asociații francmasonice. Aceste loje masonice sunt organizații secrete cu membri selectați și au propriile lor ritualuri și simboluri.

Al patrulea sens se referă la cavitatea care se găsește în floarea unei plante sau în fructul său, unde se află ovulele, polenul sau semințele. Este o zonă esențială pentru procesul de reproducere a plantelor. De asemenea, termenul „lojă” poate fi folosit și pentru a descrie o cavitate în care se găsește un organ sau altă formație anatomică.

Astfel, cuvântul lojă este o expresie cu multiple înțelesuri care sunt aplicate în diferite contexte și domenii, de la arhitectură și teatru, până la botanică și medicină.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.