Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Manevră

Sinonime

  • manoperă
  • manevrare

Definiție : Manevră

MANÉVRĂ este un substantiv feminin care poate avea multiple semnificații în limba română.

1. Manevră se referă la acțiunea de a manevra sau de a manipula ceva. Aceasta poate include conducerea și punerea în mișcare a trenurilor sau a navelor, dar poate fi folosită și într-un sens figurat pentru a descrie manipularea unor aparate sau dispozitive tehnice. De exemplu, se poate vorbi despre manevra unei nave de-a lungul unei rute prestabilite sau despre manevra unui comandant militar în dirigerea trupelor.

2. În domeniul militar, manevra se referă la pregătirea tactică a trupelor terestre sau a flotei în condiții similare cu cele de pe câmpul de luptă. Acest termen poate desemna deplasarea una armate sau a unei flote pe câmpul de luptă pentru a lovi inamicul sau pentru a da o lovitură neașteptată. Manevrele militare includ mișcările tactice ale trupelor și pot fi realizate în cadrul unor exerciții sau pregătiri de război.

3. Manevră poate desemna și totalitatea operațiilor de compunere și de descompunere a trenurilor, de conducere a unei nave sau de manipulare a pânzelor sau a catargelor unei nave. În acest sens, se poate face referire la manevra unei locomotive pentru a compune sau a decupla vagoanele sau la manevra unei nave pentru a se deplasa într-o anumită direcție sau pentru a-și lega pânzele.

4. În sens figurat, manevră poate desemna o uneltire, o intrigă sau o mașinație. Acest termen poate fi folosit pentru a descrie acțiuni sau demersuri făcute de cineva pentru a-și atinge anumite scopuri. Manevra poate fi asociată și cu ideea de tertip sau de manipulare în vederea obținerii avantajului personal sau în defavoarea altora.

Astfel, MANÉVRĂ este un cuvânt cu multiple sensuri și utilizări, referindu-se la manevrarea sau manipularea unor elemente sau situații în diferite contexte, cum ar fi militar, tehnic sau figurat.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.