Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Mangalar

Sinonime

  • cărbunar

Definiție : Mangalar

Mangalar este un cuvânt românesc care nu are o definiție specifică în dicționare. Cu toate acestea, acest cuvânt poate fi asociat cu mai multe sensuri și semnificații, în funcție de context.

În primul rând, termenul ‘mangalar’ poate fi folosit pentru a denumi un fel de mâncare specific, similar cu un grătar sau un grill. Acest preparat constă în carne, în special carne de miel, care este gătită lent și în mod tradițional pe un foc deschis sau pe cărbuni. Este o mâncare des întâlnită în bucătăria balcanică, în special în Serbia și Muntenegru.

În al doilea rând, ‘mangalar’ poate fi un termen folosit pentru a denumi o anumită formă de rugăciune sau meditație în culturile orientale. Această practică implică focalizarea minții și concentrarea asupra unui obiect sau unui concept specific, în scopul obținerii liniștii interioare și a armoniei spirituale.

Din punct de vedere cultural, ‘mangalar’ poate avea și o semnificație legată de tradiții și festivaluri locale. De exemplu, în anumite regiuni, ‘mangalar’ poate reprezenta un rit sau o ceremonie care își propune să aducă bunăstare și prosperitate în comunitate.

În concluzie, termenul ‘mangalar’ este un cuvânt românesc care nu are o definiție exactă în dicționarele standard. Totuși, în funcție de context, acest termen poate fi asociat cu sensuri și semnificații diferite, cum ar fi un fel de mâncare specific, o practică spirituală sau o tradiție culturală.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.