Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Marița

Sinonime

  • femeie de serviciu
  • servitoare
  • slugă
  • slujnică

Definiție : Marița

Cuvântul „Marița” este un termen românesc care are mai multe semnificații diferite:

1) Marița este un nume care desemnează un bărbat, un soț sau un partener de viață. Poate fi de asemenea utilizat pentru a se referi la un mire.

2) Adjectivul „mărit” este folosit pentru a descrie ceva glorios sau plin de măreție. De exemplu, se poate utiliza expresia „măritul împărat” pentru a se referi la un împărat ilustru. În trecut, acest termen era de asemenea utilizat ca titlu de politețe atunci când se adresa unei persoane de rang înalt, cum ar fi în expresia „mărite doamne” (Excelența Voastră).

3) În româna veche, cuvântul „mărít” era utilizat pentru a desemna un soț sau un bărbat. Cu toate acestea, această înțeles este învechit și nu mai este utilizat în prezent.

4) Cuvântul „mărit” poate fi de asemenea utilizat ca adjectiv pentru a descrie o persoană căsătorită. De exemplu, expresia „bună de măritat” înseamnă „apta de a se căsători” referindu-se la o fată tânără. Mai mult, expresia „a-și face de mărit” înseamnă „a face farmece pentru a se căsători”.

5) Adjectivul „mărit” poate fi de asemenea utilizat pentru a descrie ceva mai mare sau mai măreț. De exemplu, poate fi utilizat pentru a descrie ochi mari sau largi. De asemenea, poate fi utilizat pentru a descrie ceva glorios, celebru, ilustru sau nobil.

6) Verbul „mărita” este utilizat pentru a indica căsătoria unei femei. Se poate utiliza de asemenea pronumele reflexiv „mă mărit” pentru a exprima faptul de a te căsători. Acest sens al cuvântului este similar cu cel al verbului „însor” care înseamnă „a se căsători” în limba română.

7) Verbul „mărita” poate de asemenea să însemne „a pierde ceva” sau „a da ceva în caritate”. Poate fi de asemenea utilizat pentru a indica vânzarea unui obiect sau scăparea de un obiect inutil.

8) Există de asemenea verbul „mărită-mă-mamă” care este utilizat în limbajul familiar pentru a denumi acțiunea de a vinde ceva la un preț derizoriu sau de a scăpa de un obiect de calitate proastă. Acest verb poate fi de asemenea utilizat ironic pentru a exprima faptul de a te căsători.

În rezumat, cuvântul „Marița” în limba română poate avea diferite semnificații în funcție de contextul în care este utilizat. Poate face referire la un bărbat, la un mire, la un soț sau la un partener de viață. Poate fi de asemenea utilizat pentru a descrie ceva glorios, măreț sau mai mare. În plus, poate fi utilizat pentru a exprima acțiunea de a te căsători, de a pierde ceva, de a da ceva în caritate, de a vinde ceva sau de a scăpa de un obiect inutil.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.